Kúpiť činky – e-shop

Sprievodca výberom činiek


Činky  >  Cvičenie s činkami pre ženy

Cvičenie s činkami pre ženy

Aj pre ženy sú činky skvelým posilňovacím alebo fitness doplnkom.

Jednoručné činky sú stále neprekonateľným pomocníkom pri naberaní svalovej hmoty. S činkami sa dá však prevádzkovať oveľa viac cvikov. Ako môžu pomôcť jednoručky ženám?

Nebojte sa posilňovania

Mnoho žien odmieta činky, pretože sa boja, že naberú svalovú hmotu a budú mať objemné svaly. Niet sa čoho báť. Rast svalov je daný geneticky mužom, ktorí majú asi 20x viac hormónov, ktoré prispievajú k rastu svalov. Vytrénované kulturistky sa do svojho objemu dostali zvyčajne veľmi tvrdým tréningom, diétou a užívaním hormonálnych prípravkov.

Čo z toho vyplýva? Ak budete posilňovať klasicky a zaradíte činky do svojho tréningového plánu, tak sa výrazného rastu svalov báť nemusíte.

Čo získam posilňovaním s činkami?

Tak predovšetkým zosilniete. Uvádza sa, že pravidelné posilňovanie s činkami môže u žien zväčšiť silu až o 50 percent. Posilňovanie by malo byť "povinnou" súčasťou tréningu aktívnych športovkýň, či už robia prakticky akýkoľvek individuálny, alebo tímový šport. Sila rúk sa hodí takmer všade, navyše spevníte celé telo a budete menej náchylná na zranenia.

Ako často posilňovať? Ideálne tak 2x týždenne. Úplne to stačí, pretože ďalšie 3 dni vám zaberie aeróbne (fitness) cvičenie a zvyšok týždňa musíte tiež regenerovať.

Začnite posilňovať s činkami!

Začať môžete v každom veku, výnimkou nie sú ani ženy po päťdesiatke. Samozrejme nesmiete úvod prepáliť, zvyčajne ženy začínajú s minimálnou záťažou činiek, bežné sú "kilovky".

Cviky sú bežné, poradia vám v posilňovni alebo fitku.

  • bicepsy precvičíte s jednoručnou činkou v sede
  • obojručnou činkou budete bicepsy posilňovať súmerne
  • na posilnenie prsných svalov využite bench-press - tlak v ľahu s veľkou činkou
  • ľahké činky používajte aj pri inom cvičení - podporíte výbušnosť a dynamiku

Cvikov je mnoho, ďalšími môžete posilňovať ramená, chrbtové svalstvo, zvýšiť efektivitu drepov ...

Zdieľajte článok



Odporúčame činky






Ďalšie novinky

Činky na predaj? Nakupujte online!

Kde kúpiť najlacnejšie činky? Vyberajte na internete - na e-shopoch kúpite výhodne jednoručky aj činkové sety. Sledujte akcie, hlavne dopravu zadarmo a výpredaje starších modelov.

Aké činky si zaobstarať do domácej posilňovne?

Chcete posilňovať doma? Potom sú činky základnou posilňovaciou pomôckou. Vyberať môžete spomedzi rady variantov - jednoručky, činkové sety, ale aj obojručné činky a väčšie pomôcky. Záleží na vašich možnostiach.

všetky novinky